dinsdag 13 juli 2021

Heul hard zwemmen

"Swimming and Diving (02/22/2017)" by davidmoore326 is licensed under CCBY-NC-ND 2.0

Je zult maar helemaal idolaat zijn van sport. Niet om naar te kijken, maar vooral ook om te doen. Dat kan. Zwemmen bijvoorbeeld. Niet zomaar baantjes trekken. Hard zwemmen. Keihard zwemmen. Harder zwemmen dan ieder ander. Dan moet je daar al vroeg mee beginnen, als kind. Elke dag zwemmen, uren lang trainen, wedstrijdzwemmen, fietsen ook. De longen uit je lijf sporten. Altijd op tijd naar bed, gezond eten, gezond drinken, nooit alcohol, niet roken, niet blowen, geen pillen, bijna geen feestjes, misschien ook niet zoveel vrienden. En dat dan jaren en jaren achter elkaar.
Je had in die tijd ook een opleiding doktersassistent (m/v) kunnen volgen. Of meester in de rechten (m/v) worden. Of scenarioschrijver (m/v). Pianist (m/v). Kunstschilder (m/v). Architect (m/v). Consultant (m/v) desnoods.
Maar jouw passie is zwemmen. Heul hard zwemmen. Om te beginnen het hardst van Nederland. En wat blijkt na al die jaren? Er is iemand die 0,01 seconden sneller zwemt dan jij. Die gaat naar de Olympische Spelen. Jij niet. Dan baal je dat jouw talent heel hard zwemmen is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten